badkamermeubels in Europese eik: verschillende houtkleuren

Herkomst eikenhout

Eik is op het noordelijke halfrond te vinden tussen de 45ste en 50ste breedtegraad. In Noord-Amerika kennen we twee soorten: de witte en de rode Amerikaanse eik. Wij bij Oak4U kiezen er voor om enkel met Europese eik te werken. 

De Europese eik leunt qua uitzicht het dichtst aan bij wit Amerikaans eik. Beide houtsoorten hebben een bleke spint, die afsteekt tegenover het felle kernhout. Het kernhout van wit eiken is licht- tot goudbruin, terwijl rood eiken lichtbruin tot rozebruin is.

Bewerking: verlijming, afwerking en bevestiging

Eikenhout is goed te lijmen, beitsen of lakken. Europese eik bevat echter looizuur, waardoor we het niet kunnen roken of logen om een oudere look te creëren. Ook dienen roestvaste nagels e.d. gebruikt te worden voor de bevestiging, aangezien dit looizuur het hout blauwzwart verkleurt rond ijzerhoudend materiaal en lichtbruin rond koper of messing.

Door de veelzijdigheid van Europese eik kan u in ons badkamerassortiment verschillende stijlen terugvinden. Van modern, strak en eigentijds tot landelijk rustiek. Bekijk onze mogelijkheden in badkamermeubels.

 

Badkamermeubels in 7 HOUTKLEUREN

Onze badkamermeubelen zijn verkrijgbaar in zeven houtkleuren.